'/> Langkah Mudah untuk Membuat Puding roti pelangi Anti Gagal - letter maker

Langkah Mudah untuk Membuat Puding roti pelangi Anti Gagal

puding roti pelangi

Mencari inspirasi untuk resipi Puding Roti Pelangi yang unik? Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit untuk mencari maklumat tentang gambar. Baiklah, berikut ialah tutorial tentang cara membuat puding pelangi Angela. Jika tidak dilakukan dengan betul, hasilnya tidak akan licin malah manis. Malah, puding roti pelangi manis harus mempunyai rasa dan aroma yang memenuhi keinginan makanan.

Roti pelangi mempengaruhi kualiti puding, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, cara ia berfungsi dan cara ia dihidangkan. Tidak kira di mana anda berada, jangan risau jika anda ingin membuat puding roti pelangi yang lazat kerana jika anda tidak tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Di bawah adalah gambar yang boleh memberi anda idea untuk puding roti pelangi.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan mudah untuk membuat puding roti pelangi. Puding Roti Pelangi boleh dibuat dengan 10 bahan dan 8 langkah proses. Ini adalah peringkat penyediaan makanan.

Puding manis tak manis sangat.

Input dan rempah ratus untuk membuat Puding Roti Pelangi:

  1. bahan
  2. 4 keping roti
  3. 2 biji telur
  4. 1/2 cawan susu pekat
  5. 170 ml susu cair
  6. 10 g agar 2 tepung
  7. 1/2 cawan gula
  8. 2 sudu besar mentega/marjerin (dicairkan)
  9. 3 1/2 cawan air (320 ml)
  10. Warna merah, kuning dan hijau. (setiap satu sehingga 2)

Langkah-langkah membuat puding roti pelangi

  1. Cara: Didihkan 3 cawan air, tepung agar-agar dan gula dalam periuk.
  2. Satukan roti, telur, susu rebus, susu cair, dan baki air (1/2 cawan). Kemudian letakkan gelas dalam 2 gelas yang telah digris.
  3. Masukkan mentega/marjerin dan kacau hingga mendidih. Untuk memadamkan api.
  4. Masukkan warna pilihan anda dan gaul rata.
  5. Ambil satu sudu besar pewarna makanan hijau dan tuangkan ke tengah acuan. Kemudian ambil senduk merah, tuangkan sayur-sayuran. Puding hanya timbul di hujungnya. Tidak perlu licin atau skor.
  6. Kemudian ambil kuning dan tuangkan ke atas hijau. Ulangi warna merah dan lakukan hingga habis. Buat cepat bila pasang Me'marble'kan sebab puding ni senang sejuk...
  7. Bahagikan dengan 3.
  8. Ia sudah siap dan disimpan di dalam peti sejuk selama sekurang-kurangnya satu jam. Lebih baik makan dalam keadaan sejuk. Ujian yang baik 6

Terima kasih kerana menggunakan resipi di sini. Kami berharap Puding Roti Pelangi di atas dapat membantu anda untuk memasak atau menjual makanan yang lazat untuk keluarga/rakan anda. cubaan yang baik!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.