Langkah Mudah untuk Membuat Samosa Roti yang Lezat Sekali

Resepi Roti Sambuca Yang Mungkin Kendur Lidah Anda sedang mencari inspirasi resepi roti sambuca istimewa dari ramai orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit, contohnya, untuk mencari gambar. Nah, kali ini saya akan memberitahu anda kelas induk tentang cara membakar roti "samasa", ia sangat lazat, ia tidak sukar dan tidak mudah dibuat. Jika rawatan salah, hasilnya mudah dan selalunya tidak selesa. Malah, roti Samos yang manis harus mempunyai rasa dan aroma yang akan memenuhi selera anda.
Terdapat banyak perkara yang masuk ke dalam rasa roti samosa, dari jenis bahan hingga pilihan rempah segar dan cara penyediaannya. Jangan risau jika anda ingin membuat skirt Samson yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu resipinya, maka hidangan ini boleh menjadi lazat. Di bawah adalah gambar roti samosa yang boleh anda jadikan sebagai contoh.
Baiklah cuba kali ini, datang rumah tukar roti samas. Dengan memudahkan diet, diet ini dapat membantu menjaga kesihatan keluarga anda. Anda boleh membuat roti samosa dengan 19 bahan dan 12 tahap produk. Ini adalah bagaimana ia disediakan.
#terengganu #Goldnticket #cookpadmy1stbday Dah beli roti tapi takde orang nak makan..Guna roti ni daripada membazir..
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat roti Samas
- 1 pek mana-mana jenama roti
- 100 gram daging rebus
- 100 gram fillet ayam
- 100 gram cendawan
- 100 gram kubis
- 3 biji putih Bwg
- 1 biji gandum Belanda
- 1 sudu besar serbuk kari
- 1 sudu teh serbuk oregano (pilihan)
- 1 biji cili besar
- 1 sudu besar tepung gandum
- 1 sudu kecil lada hitam dikisar
- Secukup rasa 1/2 sudu teh tepung
- 3 keping keju
- 1/2 kacang
- garam, gula secukup rasa
- 2 biji telur dipukul
- serbuk roti secukup rasa
- Sedikit minyak secukup rasa
Cara membakar roti samosa
- Sediakan bahan² - Isi ayam dihiris Nugget ayam - Hiris pucuk putih... - Hiris anak anjing belanda - Hiris kecil kobis - Lada cili dihiris kasar - Hiris cendawan

- Panaskan minyak dan sapu lada cili besar, kurma putih dan kurma belanda dengannya.

- Masukkan serbuk kari

- Masukkan daging dan ayam cincang dan tunggu sehingga daging masak...

- Bila daging dah siap, masukkan cendawan dan lada hitam, gaul rata, masukkan tepung oregano.

- Masukkan kobis dan kacang polong... inspirasi

- Masukkan perasa, garam dan gula secukupnya... Gaul rata dan rasa... Bila semua bahan perasa cukup, biarkan samba kering sedikit, kemudian taburkan tepung gandum, gaul rata seketika. pemanasan dan penyejukan

- Ambil roti anda dan bakar sehingga ia nipis

- Letakkan inti di tengah-tengah roti dan potong keju menjadi empat.

- Lipat roti menjadi segi tiga dan potong tepi roti... Tekan tepi roti dengan garfu @ dengan tangan supaya bahagian tepi roti sentiasa bersih.

- Celupkan roti ke dalam telur yang telah dipukul dan canai roti dalam loyang.

- Semua dah siap.. boleh goreng terus dalam minyak panas @ boleh simpan dalam peti ais sebagai kuah.. Kalau nak boleh goreng.. Boleh makan panas-panas. ከሚ bersama yang tersayang. manis.

Terima kasih kerana membaca resipi kami di halaman ini. Kami berharap resipi mudah Roti Samos di atas akan memberi inspirasi kepada anda untuk menyediakan hidangan lazat untuk keluarga/rakan atau kedai runcit. Semoga ia akan membantu dan bersenang-senang!